Vastuu on meidän

VOM-kampanja uudistui syksyllä 2021 // Uusitut suomen- ja ruotsinkieliset painokset julkistettu !


 


Uusittu 12. painos Vastuu on meidän-opasvihosta ja oheismateriaaleista tuli jakeluun marraskuun alussa. Samalla päivittyi myös ruotsinkielinen opasvihko ja saatekirjeet. 

 

Opasvihko ja oheismateriaalit on saaneet uuden graafisen ilmeen, jota oli toivottu jo jonkin aikaa. Graafisena suunnittelijana toimiva Mikko Karjala on luonut uudet VOM-hahmot, jotka kurkistelevat nyt Vastuu on meidän -kampanjan materiaaleissa. Myös linkkikokoelmat on päivitetty ja tärkeää ajantasatietoa turvallisesta netinkäytöstä on saatavilla 3. luokkalaisille ja Heidän vanhemmilleen mielekkäässä muodossa. 

 

Klubit, jotka ovat opastilauksensa syksylle ajoittaneet, ovat saaneet opasvihkot marraskuun aikana. Klubit, jotka eivät vielä ole alueensa kouluja lähestyneet aktiviteetistä sopimiseksi, voivat hyödyntää materiaalipankin aineistoa asian tiedottamiseksi kouluille. -Sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto kampanjan toteuttamiseksi klubin aktiviteettina. Valmiin aineiston tilaaminen toki helpottaa klubien aktiviteetin toteuttamista mutta opettajat voivat asiasta pitää oppitunnin myös kampanjasivujen sisältöä hyödyntämällä ;)

 

 Oppaiden toimitusaika tilauksesta on tällä hetkellä noin 1 viikko, joten vielä on hyvää aikaa tilata opasvihkot jouluksi alueiden kouluille(3. luokkalaiset). Ensi helmikuussa pidettävä Mediataitoviikko on seuraava tärkeä ajankohta, milloin kampanja on myös hyvä toteuttaa.

 

Opetushallituksen ajantasalla(elokuu 2021) oleva oppilasmäärätieto kouluittain on myös tarvittaesa käytettävissä, joten oppilasmääristä voi kysyä esim. sähköpostilla. Koulun kontaktointi on kuitenkin paras ja varmin tapa saada tarkka tieto tarvittavista materiaalimääristä. 

Oppaan sisältö ja toteutus: Ou-Vel Oy
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin